Kiitävi aika, vierähtävät vuodet... Todella nopeasti totta vieköön. Kummityttönikin jo konfirmoitiin nyt loppukesästä Paimion kirkossa. Kansaa oli kirkko täynnänsä ja nuoret isona joukkona alttarilla. Hieno ja juhlallinen tilaisuus sekä sinänsä mainio puhe kuultiin. Harmi vain että itse kuulun siihen vähemmistöön joka sen todellakin kuuli. Tämä siksi että satuimme istumaan juuri kaiuttimen kohdalla. Muuten Paimion kauniin kirkon perus vika tuli konkreettisesti taas todettua, äänentoisto on surkeaa.

 Kukaan vanhempi ihminen meidän juhlakahveilla olleista ei ollut kuullut sanaakaan. Paimiolainen pariskunta muisteli tuon olleen sama vaiva viimeisten kolmenkymmenen vuoden ajan. Eikö asialle voi tehdä mitään vai eikö siihen ole rahaa?

 Äänentoisto varmasti riittää tavallisessa pyhäkirkossa jossa on melko harvalukuinen kuulija joukko, istuen hiljaa paikoillaan. Isommissa tilaisuuksissa häiriötekijät lisääntyvät niin paljon että eräs sotiemme kuurouttama veteraani totesi juhlakahveilla: "Hauska kuulla ettei kukaan muukaan kuullut!" Se toki kai ei ole kuitenkaan tarkoitus.

 Olkoon tämä nyt ilmainen mainos Paimion kirkolle, vaikkei ulkoministeri suostukkaan mainostamaan kirkon ulkomaanavun hajalle pommitettua kännykkää...vai oliko se sairaala. Kirkon ulkomaanapu on ulkoministeriön kumppanuusjärjestö?

 -janne suominen-