Ei taideta tarvita AA-kerhoa tällä kertaa Paimiossa putken poikki saamiseksi. Nykymuotoisena ja -vetoisena lienee Paippi tullut tiensä päähän. Maksakoon sitten mitä maksaa. Aivan kuten Tarja Vuontela kirjoittaa, ei se tässä "konkurssissa" enää paljon tunnu. Kunnallisena peruspalveluna putkea  ei voi mitenkään nähdä.

 Sääli sinänsä. Olisin toivonut putkelle parempia aikoja, kuten jo lähes vuosi sitten kirjoitin. Yhtä kaikki jo silloin olin sitä mieltä että muutos toiminnassa on tapahduttava. Vaan eipä ole tapahtunut, ei ainakaan parempaan suuntaan.

 En ole perillä niistä laskelmista tai siitä huumasta, jolla hankkeeseen on aikoinaan lähdetty. Toisaalta on turha surra läikkynyttä maitoa. Mietityttää kyllä, miksi näin pitkälle on menty. Onko ollut niin että alussa putken puolesta puhuneiden on ollut ikäänkuin velvollisuus ajaa rahoitusta putkelle? Eli Suomennettuna, ei ole antanut kunnia tai muu vastaava syy periksi myöntää huonoa investointi päätöstä? En hae kenenkään päitä vadille. Olisin saattanut aivan hyvin olla itsekin aikoinaan putkea tänne hankkimassa. Virheitä tehdään. Jälleen kerran kuuluttaisin kyllä avoimuutta keskusteluihin ja päätös prosesseihin. Olikohan Paippi-päätös aikoinaan myös paimiolaisen päätöksentekokulttuurin tuote? Eli päätettiin tehdä putki ja sitten etsittiin luvut ja perustelut?

 Nyt on kiire keksiä jonkun hyvä pelastussuunnitelma ilman kaupungin rahoja tai omasta puolestani joutaa nurin. Vaikka huonoista päätöksistä vastuu on päättäjillä, ihmettelen myös putken ns. toimivaa johtoa. Viimeisten vuosien aikana en ole huomannut mitään konkreettisia toimia kurssin kääntämiseksi. En laske niiksi kaupungin kukkarolla käymistä enkä "huonojen" talvien suremista. Voi olla että toimia on ollut, mutta siinä tapauksessa ne ovat olleet huonosti markkinoituja. Huonosti siksi, ettei kaltaiseni potentiaalinen asiakas kuuden hengen talouksineen ole niitä huomannut. Koko toimintaa tuntuu vaivanneen jonkin asteinen flegmaattisuus ja aneemisuus, joka osaltaan varmasti johtuu myös vallinneesta negatiivisesta ilmapiiristä ja "kiistakapulaksi" joutumisesta. Silti johdon pitäisi uskoa asiaansa. Uudenkaupungin putken johdolla oli positiivisempi asenne radiossa juuri yhtenä päivänä. Tämä "huono" talvi koettiin hyväksi, koska suksia on myyty paljon. Hiihtäjillä on ainakin välineitä ensi talvena! Tulee väistämättä mieleen vertaus suomalaisesta ja ruotsalaisesta myyntimiehestä Afrikan kenkä markkinoilla...

 En ole juurikaan näitä linkkejä harrastanut, mutta nyt oli ihan pakko. Harmittaahan se kun menee PUTKI POIKKI.

-janne suominen-