Sain käteeni teknisellelautakunnalle vietäväksi adressin joka oli Oinilasta Tauluvuorentien ja sen kahden poikkikadun Tiensuunkujan ja Peltoalhontien asukkaiden kokoama. He haluavat asuinalueellaan kyseisten päättyvien katujen muodostamalla alueella laskea olemassaolevan 40 km/h nopeusrajoituksen 30 kilometriin tunnissa. Tämä siksi että alueella on paljon lapsia, jotka tunnetusti käyttäytyvät arvaamattomasti esim. polkupyöräillessään. Koska allekirjoittajina oli ymmärtääkseni jokainen alueen talous niin pidin asiaa itsestään selvyytenä. Rajoituksella halutaan hillitä erityisesti ns.  ylimääräistä liikennettä alueella esim. posti, mainosten jakajat, taksit, yms satunnaisliikennettä.

 Nimilistan vastaanottanut virkamies suhtautui asiaan kuitenkin yllättäen torjuvasti. Niinpä itselleni oli jopa pienoinen yllätys että asia tuotiin päätettäväksi teknisen kokoukseen 16.6.2009 asukkaiden toivomuksen mukaisena. Luulin yksinkertaisen, lyhyen oppimäärän mukaisen demokratian toteutuneen. Mutta kuten pöytäkirjan lopusta voi lukea esittelijä muutti kokouksessa ehdotustaan. Asiaan pitää kuulemma saada poliisin lausunto? En tiedä velvoittaako siihen joku laki tai asetus. Kokouksessa kahdenkin virkamiehen suulla kuitenkin vedettiin päätöstä jo ikäänkuin hieman takaisin. Pelkään että elokuun kokouksessa edessämme on aivan toisenlainen pohjaehdotus.

 Kovasti toivoisin näin yksinkertaisen asian hoituvan kuntalaisten tahdon mukaisesti. Tulen tätä ainakin itse esittämään, mikäli esittelijällä on jotain muuta mielessä.

-janne suominen-