Lisätäänpä tällainen vanhakin juttu tiedoksi, kun on ollut blogissa vähän hiljaisempaa. Pidetty valtuustossa 16.6.2011. Aloite on hylätty, perusteluissa mm. että toiminta tuntuu vieraalta Paimiossa. (Miten joku uusi voisi olla tuttua?)


Arvoisa ja kunnioitettu Pj, hyvät valtuutetut ja lehteriyleisö,


 Tämä valtuusto on pakon edessä tehnyt monia säästöpäätöksiä. Hyviä ja huonoja. Harmittavan usein säästöt on tehtävä lyhyellä tähtäimellä, vaikka ne vuosien saatossa tulisivatkin oikeasti maksamaan. Tämä valtuusto on myös priorisoinut. Lasten edun ohi ovat ajaneet monet aikuisille niin tärkeät asiat. Voisinpa mainita vaikka rakentamattoman rakennuspaikan veron, joka poistettiin. Liekö syynä olleet syvältä ojasta pilkottaneet lehmän sarvet.

Tämä valtuusto torppasi Kristillisdemokraattien ajaman Paimio-lisän laajennuksen, vaikka se olisi pitkässä juoksussa todennäköisesti myös ollut säästöä tekevä ratkaisu. Nyt sen sijaan ihmettelemme käsissä taas olevaa päivähoito-ongelmaa. Arvoisa pj, hyvät valtuutetut, olkaamme jatkossa viisaampia ja kaukonäköisempiä.

Siksi teemmekin aloitteen asiasta, joka monessa ympäristömme kunnassa ja kaupungissa jo toimii. Ns. Leikkipuistotoiminta on maksullista toimintaa, johon voi vanhemmat viedä pienet lapsensa lyhyeksi ajaksi valvotusti leikkimään. Yleensä tämä tapahtuu pääsääntöisesti ulkona. Kustannukset eivät ole mahdottoman suuret ja hyötynä saattaa taas tuoda jopa säästöjä. Säästöjä siksi, että lapsen tai lasten kanssa kotona oleva vanhempi pystyy hoitamaan hetken asioitaan tai itseään molemmilla käsillä ja näin jaksaa ja kenties haluaa pitää lapsen kotihoidossa pidempään jolloin päivähoidon tarve kunnassa laskee. Säästöjäkin suurempi asia tämä olisi nykyaikaisen kunnan kädenojennuksena sellaiselle veronmaksajalle, joka on kotonaan kaikkein kovimmilla.

Uskoisin että tarkoituksen mukainen tila keskeiseltä paikalta, löytyisi helposti, mikäli tahtoa riittää.



Aloite.                                                                                                                                    Paimiossa 16.6.2011


Kristillisdemokraattien valtuustoryhmä esittää, että Paimion kaupunki aloittaa kunnallisen leikkipuistotoiminnan. Asian vaatimat selvitykset ja järjestelyt tulee hoitaa siten, että toiminta voi alkaa viimeistään keväällä 2012.

Kristillisdemokraattinen valtuustoryhmä