Ennen kuin aamulla suuntaamme kohti Itä-Suomen kesälaitumia on ääneen ihmeteltävä tätä PAKKin kuviota. Kusetusta on tapahtunut isossa mittakaavassa. Niin isossa ettei kukaan tunnu edes vielä tietävän. Haarukka takaisin maksuun lankeavista valtion osuuksista on lehtitietojen perusteella sadoista tuhansista jopa neljään miljoonaan €uroon. Pahimmoillaan raha jolla pykättäisiin pystyyn vaikka pari lukiota lisää. Valtuuston puheenjohtaja toivoo "vain viisinumeroista" summaa. Toivon että hänen toiveensa toteutuu.

 KL 7.7 kertoo myös ettei asiaan liity rikosta tai tuottamuksellisuutta. Maalaisjärki sanoo että tietysti liittyy ainakin tuottamuksellisuutta. Varmasti joku on tiennyt että koulutuksia joilla rahastetaan ei ole ollut olemssakaan ainakaan oikean sisältöisenä. Lieköhän kyseessä ollut todellakin "pöytälaatikkokoulutusta"? Se kuka on tiennyt ja mitä onkin tutkimisen paikka, PAKKille koulutukset tuottaneen yrityksen toimista olisi hyvä aloittaa. Se ettei valvonta ole ilmeisesti ollut kummoistakaan ihmetyttää. Puhutaan kuitenkin todella suurista summista. Onko meitä viety kuin pässiä narussa? Kuka on vienyt ja minne, kenen opastamana, kenen tietäen ja missä on ollut narun toinen pää? Paljon kysymyksiä, vähän vastauksia. Selvää on vain se että "rosvot" ovat jo rahansa hassanneet ja veronmaksajat kärsivät. Taas.

 Isommin katsottuna asiassa lienee kyse vähän samasta asiasta kun työttömyys- ja sosiaalitukien kanssa "huijaamisissa". Koska helppoa rahaa on tarjolla niin sitä otetaan keplottelemalla kaikin mahdollisin keinoin. Vaikka se loppupeleissä on pois töissä käyvien kaverien taskuista. Olen aina katsonut moraalisesti kieroon ihmisiä jotka näyttävät nauttivan tästä "helposta rahasta". Enkä todellakaan tarkoita laman kourissa työttömiksi jääneitä tai pitkäaikaistyöttömiä kollektiivisesti. Ainoastaan sitä ns. työvieroksuvien porukkaa, joka nauttii kun saa matkustaa yhteiskunnan siivellä.

 Palatakseni PAKKiin. Olen itse ollut pari-kolme vuotta sitten eräässä PAKKin järjestämässä koulutuksessa. Silloin ei itselläni ollut hajuakaan paimion kunnallispolitiikasta, mutta muistan ihmetelleeni kurssikaverieni kanssa sitä tehottomuutta joka koulutusta leimasi. Mietimme yhdessä että miten tuollaisten koulutusten järjestäminen voi ikinä olla kannattavaa liiketoimintaa. No nyt tiedän, eihän se ollutkaan...

-janne suominen-