1248202353_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 Karttunut kokemus on elämän viisautta. Sitä tuli hankittua viikon lomalla Heinävedellä. Nyt tiedän että sana "taival" paikkakunnan nimessä tarkoittaa kannasta tai maakaistaletta jonka yli on aikoinaan jouduttu kiskomaan vene hartia- tai hevosvoimin. Siis aikana ennen kanavia ja sulkuportteja.

 Tiedän myös ettei Itä-Suomalaisissa järvissä ole rakennettu mökkejä joka saareen (kiersin aika monta vapa kädessä...). Sitä en tiedä miksei ole, merellähän nykyään jo on. Eikö ole rakentajia, eikö saa lupia, vai miksi? Vai onko kenties joku ymmärtänyt ettei kannata rakentaa koska parempiakin paikkoja on vielä käytössä? Siitä täällä Paimiossakin kannattaisi keskustella.

 Hieno palata kyllä kotiin, lukea pari Kunnallislehteä ja todeta ettei mikään ole muuttunut (paitsi oman talon onteloseinät ovat saaneet selluvillat sisäänsä). Samat asiat ja murheet palstoilla, varsinkin yleisönosastoilla. PAKK, Hiihtoputki, Keilahalli, Frisbeegolf, Fuilantie ja ruoppaus, Oinila. Aiheita joista tämäkin blogi on aiemmin kirjoittanut. Mistä niitä uutisia oikein tulee? No, toivottavasti ei sentään blogeista. Tosin mielipiteiden ilmaisijat ovat olleet tämän blogistin kanssa pitkälti kaikesta yhtä mieltä. Se vahvistaa omaa käsitystäni poliittisen päätöksenteon kaipaamasta läpinäkyvyydestä ja maalaisjärjen käytön tarpeellisuudesta. Se valitettava ero Kunnallislehden mielipidekirjoituksissa omaan kirjoitteluuni verrattuna on, että itse kirjoitan omalla nimelläni. Nimen käyttö lisää kirjoituksen painoarvoa ja tuo myös omalta osaltaan "läpinäkyvyyttä" keskusteluihin. Mielestäni ainakin pidemmät ja useitakin aihepiirejä käsittelevät mielipide kirjoitukset tulisi kirjoittaa omalla nimellä. Tämä on tietysti Kunnallislehden päätettävissä oleva asia, mutta nimimerkkien "suojassa" on turhan helppo heitellä "puoliperättömiäkin" väitteitä totuuksina kun vastuuseen (sanoistaan) ei joudu. Vähän sellaista ainaista karavaanin haukkumista, eikä edes haluta itse ohjastaa.

 Toivon etten itse sorru sellaiseen. Tavoitteenani on kritisoida asioita jos aihetta näen, mutta sellaisin perusteluin joiden takana voin itse seistä. Te yllättävän useat lukijani olkaa hyvät ja ohjatkaa "ruotuun" jos aihetta ilmenee. Olen aina pitänyt opposition politiikkaa liian helppona kaiken haukkumisena.

 Ehkäpä vaikka huomenna tulee jotain älyllisempää, jahka ehdin tutustua pariin orastavaan uuteen aiheeseen. Niin, käytiin katsomassa myös Valamoa.

-janne suominen-


1248202436_img-d41d8cd98f00b204e9800998e