Aina yhtä säväyttävä Kunnallislehti kolahti taas laatikkoon ja tällä kertaa myös päähän, kuin klapi konsanaan. Lehdestä löytyy oikein painettuna Paimion Sosiaalidemokraatit ry:n kevätkokouksen julkilausuma. Tämän keskeisin sisältö selvinnee seuraavasta kursivoidusta lainauksesta:

"Paimion Sosiaalidemokraatit ovat tyrmistyneitä ilmaisuista, joilla suuri joukko luottamushenkilöitämme keskustelee kaupungin tuottamista palveluista, kaupungin työntekijöistä ja työn laadusta. On noussut suuri halu yksityistää kaikki mahdolliset kaupungin palvelut ja ulkoistaa niiden tekijät"...  Lisäksi he edellyttävät asiallista keskustelua (jatkossa).

 Koen itse kuuluvani, aivan kuten Saska Tuomasjukka kirjoittaa, tuohon joukkoon. Julkisesti asiasta kun ei Paimiossa kovin moni ole puhunut/kirjoittanut. Voi toki olla että täältä löytyy jokin foorumi josta en ole vielä kuullut. Lukemissani keskusteluissa ei ymmärtääkseni ole ollut asiattomuuksia. Ellei demareista sitten asiattomuuksia ole kaikki uudet ja erinlaiset mielipiteet. Ehkäpä Demokraattisen leirin nosti takajaloilleen tämä oma kaupungintyöntekijöitä pahasti tyrmäävä edellinen kirjoitukseni. Päättäköön lukija nyt kumminkin itse onko se tyrmäys vai jotain ihan muuta. Viime Joulukuun valtuustossa yritin oikeistoryhmistä käsin säilyttää tuntiresurssin tasolla jolla se on ollutkin, lasten edun nimissä, mutta myös opettajien edun ja työpaikkojen nimissä. Suuremmalla tuntiresurssilla voidaan pitää useampi opettaja niin halutessa. Tämä ei käynyt demareille, jotka yksimielisesti vastuttivat ehdotustamme. Mikäs vika niissä opettajissa on?

 Kustannuslaskentaa tunnutaan edelleen pelättävän kuin itse paholaista. Miksi? Itse uskon kunnalla olevan mahdollista toimia omillakin palveluilla edullisesti. Tällöinhän kustannuslaskenta on niinsanoakseni kilpi yksityistämistä vastaan. Mikäli lähtökohtaisesti laskentaa ei haluta, herää ainakin minulla mielenkiinto miksi? Kaikki nämä tiedot tarvitaan rehellisen päätösten teon pohjaksi. On tärkeää, että Paimiossa tehdään sellaisia päätöksiä, jotka mahdollistavat kaupungin talouden pysymisen vakaana. Tällöin pystymme tarjoamaan jatkossakin monipuoliset ja hyvin toimivat palvelut. Tämä lihavointi oli lainaus Paimion demareiden 2008 kunnallisvaalitavoitteista. Veronkorotus jo toteuttiin, mitkähän ovat seuraavat sosiaalidemokraattiset lääkkeet talouteen? Säästöt? Menoleikkaukset? Rakennemuutokset?

 Jotenkin jää sellainen olo että tyrmistyttävintä Paimion poliittisessa keskustelussa on nykyään se, että muutama ihminen rohkenee puhua asioista ja mielipiteistään ääneen esim. omissa blogeissaan. Heidän joukkoon ei ole eksynyt yhtään demaria, ei nykyään edes kommentoijien joukossa. Vähän ihme siksi että noiden edellä mainittujen vaalitavoitteiden joukosta löytyy mm. seuraavaa:  Sivistyneessä yhteiskunnassa tarvitaan täydentäviä osallistumisen muotoja. Sähköisellä tiedottamisella on lisättävä luottamushenkilöiden ja kuntalaisten vuorovaikutusta. Tervetuloa vaan vuorovaikuttamaan, täällä on sana vapaa. (Siis ellei sitä ole ryhmän taholta kielletty...)

 Onko oikeasti niin ettei Paimio-niminen kylä kestä muutamaa blogia. Onko perinteinen sulkeutunut päätöksenteko kulttuuri saanut pahan kolauksen? Onko klaanien ja mafioiden arvovalta vähentynyt? Pitääkö täällä oikeasti olla jotain mieltä asioista? Ja vielä pahempaa, joutua sanomaan ne ääneen? Mitäköhän ihmisetkin ajattelevat...

 Jos ylläoleviin tulee yksikin kyllä, olen omassa blogissani yhdessä tavoitteessani onnistunut. Halusin paitsi tuoda julki omia ajatuksiani, lisätä myös avoimuutta paimiolaiseen päätöksenteko kulttuuriin. Tästä kuuluu kiitos tietysti kaikille bloggaajille. Ja vaikka kaupunginvaltuuston puheenjohtaja vuoden ensimmäisessä kokouksessa muistuttikin, ettei päätöksiä tehdä "plokeissa ja tsäteissä", aion jatkaa kirjoittamista. Kertoohan tuo kommentti myös sen, että plokeilla ja tsäteillä on vallan arvovaltaistakin lukijakuntaa...

-janne suominen-