Valittaminen, suomalainen kansan huvi on taas tapetilla Paimiossa. Itkuvirret raikaa ja kepeillä sohitaan kuka mihinkin suuntaan. Toistan itseäni toteamalla että ovat tainneet asiat päästä turhan henkilökohtaisiksi. Tämä johtaa auttamatta siihen että mielipiteet entisestään jyrkkenevät ja yhteisen sävelten ja kompromissien löytäminen aina vain vaikeutuu. Tällöin ei voida nähdä tai ainakaan myöntää "vastapuolen" ajatusten hyviä puolia. Ollaan vaan periaatteesta vastaan. Periaatteistaan on joskus hyvä pitää kiinni kynsin hampain, mutta kunnallispolitiikan tekoon täydellinen jääräpäisyys sopii yhtä hyvin kuin Miina Äkkijyrkän (ent. Loiva) peltilehmä Korpposrömmin rannalle. Eli siellä on vaikka mitenkään ei sinne kuulu!

 Oinilan kaavaa ovat vihreät vastustaneet senverran kiihkeästi, jotta verbi virittäminen alkaa saada uutta merkitystä paikallisessa kielenkäytössä. Isot oikeistoryhmät taas yksituumaisen päättäväisesti seisovat kaavojen takana. Ilmeisesti eriävät mielipiteet on jotenkin vaiennettu, en nimittäin usko että kaikki ryhmien tai luottamustoimijoiden jäsenet aivan täydellisen yksimielisiä ovat. Niin sanoakseni kompromissikaavaa ovat kannattaneet vain KD ja vassarit.

 Kaupunginhallitus päätti valituksen tekemisestä jälkijättöisesti äänin 6-4. Olisiko tulos ilman kymmenettä hallituspaikkaa ollut 5-4? Missään tapauksessa ei päätöstä voida pitää yksiselitteisenä, koska poikkeavakin toiminta-ajatus keräsi huomattavan kannatuksen. On toki demokratiaa että nyt edetään näin, mutta toimiiko demokratia nyt kuntalaisten parhaaksi? Sitä uskallan kyseenalaistaa.  Haaskataanko rahaa taas turhaan? Olisiko kuntalaisten valitsemilla päättäjillä pitänyt olla ymmärrystä viheltää peli poikki ja yrittää löytää kompromissi. Selvää on että viranhaltijat haluavat valittaa, hehän asian ovat aikoinaan valmistelleet. Viranhaltijoiden ei tulisi kumminkaan ohjata lautakuntien, valtuuston tai hallituksen päätöksentekoa. Kaikkien kunnallispolitiikassa mukana toimivien tulisi muistaa edustavansa omia äänestäjiään ja yrittää toimia kuntalaisten edun mukaan. Ei itsensä tai puolueensa, ei myöskään miellyttääksensä viranhaltijoita.

 Tässä Oinilan "hupaisassa" kissa ja hiiri leikissä yksi ihmetyttänyt argumentti on ollut kaupungin näkemys keskustarakentamisen tiivistämisestä. Tuonne Oinilan jokitörmälle rakennettavat talot eivät allekirjoittaneen mielestä tiivistä tätä kylän keskustaa kyllä mitenkään. Itse tutkailisin tuosta näkövinkkelistä esim. AAallontien alkupäätä, Kravinkujan alkua, Spurilan peltoa Puranpojantien varressa (jo aluillaan) sekä vaikkapa jopa Paimiontien vartta joen toisella puolella tien ja teurastamon välissä. Nämä mielestäni tekisivät keskustasta tiiviimmän ja paljonpuhutusti "kaupunkimaisemman". Keskustahan on nykyään venytetty pitkäksi kuin nälkä vuosi, laajennetaan tulevaisuudessa ennemmin kuin venytetään lisää.

 Valittamisesta valittaen. Valitettavasti.

-janne suominen-