Seuraavassa Paimion seurakuntavaalien ehdokkaan numero 7 ajatuksia asian tiimoilta. Olen ehdolla Paimion Kristillisen valitsijayhdistyksen listalla. Pohdintojeni pohjana ns. Vaalikoneen kysymykset, joihin oli rajattu ainoastaan yksi vastausvaihtoehto. Tässä ajatuksiani vähän lavennettuna. Huomautettakoon etten ole aiemmin ollut mukana tällaisessa seurakuntatyössä, joten ihan tarkkaa kuvaa minulla ei toiminnasta ole. Olenkin lähdössä mukaan avoimin mielin, kuten lähdin myös kunnallispolitiikkaan. Ideoille ja maalaisjärjelle on ollut sielläkin käyttöä, joten luulen että samoin on myös seurakunnassa.

1. Mihin työmuotoon lisäisin  varoja, jos se olisi mahdollista? Ehdottomasti Paimiossa nuoriin, nuorisoon. Nuorien pahoinvoinnista on esimerkkejä ympäri Suomen ja myös Paimiossa. Nuoret ovat haavoittuvassa iässä etsiessään omaa identiteettiään ja paikkaansa yhteiskunnassa. Elämän isot kysymykset ovat usein nuorten mielissä, vaikka kaikilla ei ole rohkeutta niistä puhua. Nuoret ovat kuitenkin melko aktiivinen osa seurakuntalaisista, joten heille tulee tarjota mahdollisuuksia. Myös esimerkiksi perheiden tukeminen auttaa myös nuoria eikä vanhuksia saa unohtaa ikinä.

2. Kirkko sekä tukee perheemme kristillistä kasvatustyötä että hengellisiä tarpeitamme. Nämä ovat painavimmat syyt kuulua kirkkoon.

3. Tärkeitä vaikuttamisen kohteita ovat paitsi toiminnan ja talouden suunnittelu myös kirkon yleisen "linjan" luomisessa mukana oleminen omalta pieneltä osaltani.

4. Reilukauppa ja eettisyys olisi hyvä huomioida kirkon toiminnassa. Suhtaudun toistaiseksi kuitenkin varauksella näiden hienojen sanojen luotettavuuteen. Tulevaisuudessa kun kontrollointi on aukoton näissä asioissa niin niiden merkitystä tulisi vielä korostaa.

5. Ilmastonmuutoksen torjuntaan kirkon tulee osallistua mahdollisuuksien mukaan. Kirkon tärkein tehtävä se ei ole.

6. Tarvittaessa mahdollisesti säästöjä on karsittava ensisijaisesti ns. tukipalveluista. Asioista jotka eivät suoraan vaikuta seurakuntalaisen saamaan palveluun.

7. Minusta kaikki kirkolliset herätysliikkeet ovat tarpeellisia. Olen ensisijaisesti kristitty.

8. Toimin kunnallispolitiikassa KDn ryhmässä sitoutumattomana varavaltuutettuna ja teknisenlautakunnan jäsenenä. Sekä Paimion yrityskehityksen hallituksessa.

9. Raamattu on Jumalan sanaa, usein vertauskuvina esitteynä. Jeesus käytti paljon vertauksia puhuessaan. Tämän sanan totuutta ei pysty kukaan tai mikään muuttamaan.

10. Seksuaaliset vähemmistöt ovat tervetulleita seurakuntaan yksilöinä. Jokaisen yksittäisen ihmisen puolesta voidaan myös rukoilla. Siunata tai rukoilla mitään Jumalan sanan vastaista en hyväksy.

11. Nuorten äänioikeudesta saadaan nyt ensimmäiset kokemukset. Toivottavasti he käyttävät tilaisuutta. Nuorissa on iso voimavara käytettäväksi.

12. Kirkollisveroon en osaa ottaa kantaa kun en tunne taloudellista tilannetta. Automaattisia korotuksia vastaan olen aina. Tarvitaan muitakin keinoja ja hyviä perusteluja.

13. Kristinuskon opettaminen kouluissa on minusta luonnollista niin kauan kuin on kyse valtauskonnostamme johon kulttuurimme ja kansallinen identiteettimme sekä lait nojaavat.

14. Minusta kirkossa, joka on hengellisen elämän pyhättö, riittää hegellinen musiikki. Muunlainen voidaan varmasti soittaa esim. hääjuhlassa.

15. Aamunavauksia kouluissa voisi lisätä. Moni nuori on elämässään vaiheessa, jossa etsii itseään ja elämän tarkoitusta. Kirkko voi näin tarjota oman vaihtoehtonsa.

16. Kohtuulliset tilavuokrat ovat ymmärrettäviä ja paikallaan.

17. Jos kuluja olisi jostakin karsittava niin ehkä ensimmäiseksi aikuistyöstä. He ovat vahvimpia ja voivat halutessaan järjestää itsekin toimintaa helpoimmin.'

18. Ehtoolinen joka sunnuntai on perusteltua. Jeesus kehoitti tekemään sen hänen muistokseen, joten liian usein sitä ei varmasti voi nauttia.

19. Kuten jo aiemmissa kohdissa sanoin resursseja tulisi lisätä nuorisotyöhön.

20. Koulujen parkkiasiat kuuluvat ensisijaisesti kaupungin ratkaistavaksi.

- janne suominen nro 7 -