Kun on alkuun päästy niin antaa mennä vaan...  Alla oleva on tekstini Kunnallislehden mielipiteitä palstalta toukokuulta. Nyt jo aikamuodoltaan väärässä olevaa tekstiä, mutta täytyypä sanoa ettei ole oma mielipide juuri muuttunut.

Mikähän on tilanne tällä hetkellä?

-janne suominen-


PUTKI BUSINESS

 

 Kaupunkimme talous on tiukalla ja säästöä etsitään kissojen ja koirien kanssa. Kohta istahtaa alas valtuustoseminaari pohtimaan kuinka tässä oikein pärjätään. Varmaa on että jossain vaiheessa esiin putkahtaa tämä Paimiossa niin suuria tunteita herättävä hiihtoputki. Muutamassa vuodessa olen oppinut paimiolaisuutta sen verran että siihen (putkeen) tulee suhtautua intohimoisesti. Joko vihata niin paljon ettei voi moottoritien tuolla puolen edes käydä, tai sitten puolustaa henkeen ja vereen. Uskallan kuitenkin näin julkisesti kysyä neutraalimman suhtautumisen perään.

 Ympärivuotisen harrastamisen mahdollistava hiihtoputki paikkakunnalla tuo lisäarvoa alueelle. Sitä kukaan ei pysty kiistämään. Hiihto on terveellinen harrastus ja kasvihuonetalvet puoltavat putkien olemassaoloa. Taloudellinen laskukausi ja kaupungin kiristyvät kukkaron nyörit tarkoittavat silti sitä, ettei toiminta voi tapahtua kaupunkivetoisena. Toimintaa pitäisi pystyä pyörittämään kannattavana liiketoimintana. Onko tällainen kaupungin ydintehtäviä?

 Supistukset ja säästötoimet koskevat kaikkia hallintokuntia, jolloin säästöä haetaan vanhusten hoidosta, terveydenhuollosta, lastemme koulutuksesta jopa kouluruokailusta. Ulkoistaminen ja keskittäminen on muotia. Paimiossa kiistellään esim. Nummenpään koulun kohtalosta, jonka sulkemisella (laskennallisesti) katettaisiin suurin piirtein hiihtoputkiyhtiön viime vuoden alijäämä.

 Mielestäni loputtoman tuntuiselle hiihtoputkiasialle tulisi laittaa selkeä piste kaupungin taholta. Olen ymmärtänyt kaupungin olevan suurin osakkeenomistaja hiihtoputkiyhtiössä. Ehdotan tuon toiminnan ulkoistamista myymällä kaupungin osakeosuus. Halliyhtiö on suunnitellut esim. curling-radan rakentamista. Se olisi varmasti toimintaa elvyttävä toimenpide jolla saataisiin esim. yritystilaisuuksien järjestäjät kiinnostumaan kokonaisuudesta. Tähän kaikkeen vaaditaan tiettyä erityisosaamista jota kaupungilla ei ymmärtääkseni ole. Kaupungin osake-enemmistö saattaisi kiinnostaa ostajia, joilla olisi tarjota lisää osaamista vahvistamaan yhtiön toimintaa omillaan toimeentulevaksi ja kannattavaksi liikkumiskeskukseksi.

 Itselläni ei ole mitään hiihtoputkea vastaan, en tunne sen vetäjiä enkä vastuuhenkilöitä. Toivon todellakin toiminnan jatkumista kannattavana ja haluaisin kernaasti joskus laittaa määrämittaisen ”nänniin” curling-radalla. Mutta yhtä vakaasti olen sitä mieltä että kaupungin tulee hoitaa sairaat ja lapset, ruokkia koululaiset ja turvata kansalaisten peruspalvelut. Eli tehdä ydintehtäviämme ja jättää spesiaaliyrittäminen ammattilaisten tehtäväksi.

 

toivottavasti rakentavin terveisin,

 

Janne Suominen,

varavalt. KD (sit.)

 

1246047631_img-d41d8cd98f00b204e9800998e