aalloilla elämän. Toivottelee Kaarinan sivistyslautakunta pienille ja vähän isommillekin koululaisille (KL300609). Saman suuntaista jupinaa on kuulunut myös Paimiossa. Suomeksi sanottuna tehdään säästöjä koululaisten turvallisuuden uhalla toteamalla ettei tämä ja tämä tie enää ole vaarallinen.

 Toivottavasti terve järki voittaa täällä. Käytettäköön kaikki muut keinot ennen kuin uhrataan yhdenkään taapertajan turvallisuus. On totta että lapset ovat laiskistuneet siinä missä aikuisetkin, mutta turvallisuutta ei pidä sotkea liikunta kasvatukseen. Autojen määrät teillä ovat lisääntyneet, rattijuoppoja on paljon, nuoria kaahareita, kokemattomia mopoilijoita, raskasta liikennettä pienilläkin teillä, suuria maatalouskoneita yms. Ei ole helppo uskoa että vaahtosammuttimen kokoisesta perspektiivistä katsottuna tie olisi jotenkin turvallisempi kuin 10-20 vuotta sitten. Luulen että yksikin onnettomuus, vammautuminen tms ikävä tapaus tulee kaupungillekin kalliiksi, puhumattakaan henkisistä kärsimyksistä.

 Toivottavasti tämä ei ole sellainen harkinnassa oleva "kipeä päätös" jota nyt kaikki metsästävät. Lomautukset, veron korotukset, lainanotto, henkilökunnan supistaminen, kiinteistöjen myynti, keskittäminen, ihan kaikki, vaikka Saloon liittyminen Nauru ovat parempia vaihtoehtoja kuin lasten vaaralle altistaminen.

 Olen jo kahdessa yhteydessä kuullut virkahenkilön suusta tällaisessa yhteydessä maagisen sanan "asennekasvatus". Tästä tullee kolmas tapaus. Eli aikuisten virheitä korjataan lasten asennekasvatuksella.!? Eli sanotaan "soo, soo ei saa mennä tielle". No näin varmaan jokainen vanhempi sanookin. Lapset vain ovat arvaamattomia, tekevät hetkessä erilaisia päätöksiä ja toimivat joskus yhtäkkiä toisin kuin sata kertaa aiemmin. Siinä ei sitten asennekasvatus enää auta kun kerran pyörä käännetään tien reunasta auton eteen.

 Esittäkääpä kysymys omalle luottopäättäjällenne. "Haluatko riskeerata lapseni turvallisuuden koulutiellä? Ja vaikka et halua, niin teetkö sen silti?"

-janne suominen-