Viime torstaina vietettiin ns. Fortumin kiinteistössä lukion harjannostajaisia. Itselläni oli kunnia olla kutsuttuna paikalla teknisen lautakunnan jäsenyyden johdosta. Ennen virallisen tilaisuuden alkua oli mahdollisuus kierrellä tutustumassa rakennukseen ja jo tehdyn työn jälkeen. Itselläni on Fortumin ajasta vain yhden asioinnin jättämä muistijälki kovasti pienessä kovalevyssäni. Ellei se ole aivan väärä  ja mikäli olen vähänkään oikein tulkinnut piirrustuksia, niin varsin näyttäviksi luokkatiloiksi ovat muuttuneet ne pienet toimisto kopit. Oli suorastaan yllättävää kuinka valoisaa ja avaran oloista rakennuksen sisällä oli. Ulkoapäin kun tuota rakennusta päivittäin katselen, niin lähinnä se näyttää minusta synkältä. En tiedä onko tässä ulkokuoressa mitään arkkitehtuurillisesti erityistä kuparipieliä lukuunottamatta, mutta eipä ainakaan allekirjoittanut voi rakennusta päältä päin katsoen kovin kauniiksi kehua. Mutta sisältä voi. Ensivaikutelma oli varsin positiivinen ja tietysti vanhaan tehdessä myös persoonallinen. Pienet pakotetut yksityiskohdat ovat oikein toteutettuna jopa positiivinen lisä eivätkä suinkaan huonoja asioita. Paikalla ollut lukiolaisten oppilaskunta yhtyi myös tilojen keräämiin kehuihin.

 Virallista osuutta paikalla juonsi ja tahditti Rami Tapper. Tosin aivan ensimmäiseksi akustiikan pisti koetukselle lukiolaisten muodostama koskettimien ja kahden klarinetin orkesteri varsin ansiokkaasti. Pääurakoitsijan puheenvuoron lisäksi kuultiin kaupungin puolelta tervetulijaissanat lausunutta Outi Pekkalaa sekä kaupunginhallituksen puheenvuoron esittänyttä Jukka Hongistoa. Kaksi asiaa jäi mieleen. Outi kertoi tienneensä jo kaksikymmentä vuotta että lukion paikka on jossakin terveyskeskuksen lähimaastossa. Eli tuliko lukio väärään paikkaan vai saanko naapuriini myös terveyskeskuksen? Hymy Toisekseen mieleeni jäi Hongiston puheesta kohta jossa hän totesi vapaasti muisteltuna suunnilleen näin; "Fortumin kiinteistöä hankittaessa oli alusta lähtien ilmeistä, että se tulisi koulu käyttöön..." Pahoittelen jos lainaus ei mene aivan oikein, mutta mieleeni ei jäänyt varsinaisesti se puheen kohta. Mieleeni jäi huomio siitä, kuinka kovasti vasemmistoliiton Mauri Hellsten pudisti päätään tässä kohdin. Aika velikultia.

 Jokatapauksessa tilaisuus sujui iloisissa merkeissä ja uskon että lukio uusine tiloineen houkuttaa oppilaita kyllä paremmin tulevaisuudessa. Markkinointia on jo kuulemma tehty ja ihmettelisin mikäli lähikunnista ei saataisi oppilaita Paimion lukioon.

 Tärkein huomio oli tietysti tarjolla ollut lihakeitto. Mikäli ruokahuoltomme tekee tuollaista keittoa tiedossa olevilla annoshinnoilla, niin ihmettelen kyllä suuresti miksi minä joudun maksamaan tien päällä lounaastani lähes kympin. Enkä saa ikinä mitään niin hyvää. Kiitos.

 Nyt suurin pelko lienee se, kuinka paljon normaalia enemmän reputtaneita on kevään kirjoituksissa. Sen verran vetävä uusi lukio on tulossa.

-janne suominen-