Tänään kaupunginhallitus käsittelee henkilöstön mahdollista lomauttamista taloudellisen kurjuutemme parantamiseksi. Jotakin ja minusta yllättävän paljonkin paimiolaisesta johtamiskulttuurista tai sen puutteesta kertoo sekin, että asialle annetaan päätösehdotus vasta kokouksessa. Näin jää taas huhupuheille sijaa eivätkä poliittiset ryhmät, pienemmät varsinkaan, pysty oikeaan valmistavaan debattiin, koska tarkalleen ei ole tiedossa mitä päätetään. Kaupunginjohtaja luopuu johtajuudestaan näemmä vapaaehtoisesti ja poliittisissa ryhmissä päättäminen kasaantuu enemmän ja enemmän kaupunginhallituksessa istuvien niskaan. 

Tavoitteellinen säästö tällä lomauttamisella on luokkaa puoli miljoonaa €uroa. Kaikkien tiedossa on että monella sektorilla esim. kouluissa tämä aiheuttaa monenmoista hankaluutta ja harmia. Opettajilla palkkaa on jo leikattu tuntiresurssin muodossa ja koulupuoli on säästänyt muillakin tavoin esim. kouluverkkoselvityksen tuomin säästöin. Mielestäni on kohtuutonta laittaa koulupuoli samalle viivalla niiden toimialojen kanssa joista on saatu lähinnä "juustohöyläsäästöjä" tai "säästöt" ovat lähinnä olleet menojen siirtoa tuleville vuosille.

Lomautushan ei ole mikään ratkaisu. Sen tarve on muodostunut velkaantumisen johdosta, eli kulumme ylittävät tulomme. Jos lomautus voidaan yleensäkään tässä mittakaavassa toteuttaa, tarkoittaa se että meillä on töitä jotka voidaan joko jättää tekemättä tai järjestää tehdyksi muin keinoin. Olisi mielestäni korkea aika aloittaa konkreettiset toimet palveluntarjontaamme tarvittavan henkilöstömäärän vähentämiseksi sellaiselle tasolle, jonka kulurakenteemme kestää. Vasta silloin meillä on pohja lähteä "nousuun". Toki kaikki muut kulut on myös karsittava minimiin. Toivonkin että hallitusedustajamme nostaa lomautusten vaihtoehdoksi ehdottamani toimenpiteiden välittömän aloittamisen. Tulee asettaa selkeä aikaan sidottu tavoite ja päämäärätietoisesti toteuttaa se. Ja mielestäni tämä on kaupungin toimivan johdon tärkein tehtävä tällä haavaa.

Mikäli tällainen oikeasti parempaan talouden pitoon tähtäävä ajatusmalli ei saa kannatusta ja lomautus- ja muu nippelipelleily jatkuu, niin esitämme kuitenkin opettajien lomautusten rajaamista opetuksen ulkopuolisiin päiviin ts. käytännössä opettajien lomauttamista vain viikoksi. Tällöin vaikutuksen suoranaisiin opetustilenteisiin eivät ole niin suuret.

Summasummaarum; ei lomautuksia, henkilöstömäärä sellaiseksi jolle on varaa maksaa palkat!

-janne suominen-