"Fortumilta päivää, sopimusasioissa soittelen. Määräaikainen sopimuksenne on päättymässä. Jatkettaisiinko uudella kaksivuotiskaudella? Hinta on tosin noussut, mutta uhkaa kuulemma Helsinginenergia nostaa taas toukokuulla hintoja neljä prosenttia. Eli halvalla menee mutta menköön, mitäs tehdään?"

Eikös tuo kaksi vuotta ole vähän pitkä aika kun hinnat on koko ajan nousseet, kai ne kohta laskeekin?,kysyn minä.

"Korkealla ovat, mutta eipä tiedä kesästäkään josko vettä riittää sähköntekoon" Eli tälläkö mennään 6,22 senttiä kvh ja luonnollisesti siirtomaksu päälle, mutta sehän tulee aina."

Ja olihan teillä jokin nimellinen perusmaksu? Eikös ollutkin?

"Kyllä tosiaan 3,95€ kuukaudessa."

Tuoko on teidän viimeinen tarjous, jos vaikka joku haluaisi panna paremmaksi? ,kysyn.

"Se on paras hinta mitä on tarjota".

Niin, sen ymmärtää kun ollaan tällainen pikku asiakas. Ei kulu kuin 12000 kilovattia vuodessa. Kiitos kuitenkin tarjouksesta. Mutta meillä ei ole nyt tarvetta sopimukseen koska satuin tässä samalla kun turistiin istumaan koneella ja hain tarjouksen netistä. Ja itse asiassa kun tuosta klikkaan niin saan pari vuotta sähköä Vaasasta hintaan 5,09senttiä/kvh.  Se on tosin ekosähköä, mutta kait ne lamput silläkin palaa. Nimellinen perusmaksukin on vain puolet Teidän nimellisestä, mutta ymmärtäähän sen koska Teillä on ne optio-vaikeudet. Oikein paljon kiitoksia sopimuksen päättymisestä muistuttamisesta. Taisitte säästää minulta muutaman satasen, kiittelen minä.

"Suoraan sanottuna tuohon ei minulla olisi ollut mitään mahdollisuuksia. Kiitos ja hyvää päivän jatkoa"

Kuin myös kiitoksia, minä lopetan ilkikurinen hymy kasvoillani. Nauru

Yllä olevan keskustelun tapainen käytiin muutama minuutti sitten. Kannattaa muistaa aika ajoin käydä kilpailuttamassa oma sähkösopimus. Se onnistuu oikeasti minuutissa ja säästöä voi kertyä satoja €uroja.

Miten tämä liittyy kunnallispolitiikkaan? Kuka takaa ettei Fortum ole ylihinnoitellut myös lämpökeskusosakkeitaan?

-janne suominen-