Lama tulee tai kait se jo tulikin. Paljon puhutaan ennalta ehkäisevästä toiminnasta säästökeinona. Tämähän on tietenkin totta. Ennaltaehkäisyn ongelma vain on se ettei voida heti konkreettisesti näyttää mitä säästetään ja kuinka paljon. On kuitenkin päivän selvää että vaikkapa laman aiheuttamat sosiaaliset vaikeudet tulevat tulevaisuudessa kalliiksi. Siis jos säästöä haetaan vääristä paikoista.

Paimiossa tätä ei ihan täysin ole ymmärretty, ei ainakaan jos lukaisee kaupunginhallituksen esityslistaa. Paimioon ei tämän mukaan palkattaisi nuoriso-ohjaajalle viransijaista. Samaan aikaan kylillä puhutaan huumeongelmista, päihteistä, nuorison vapaa-ajan vietto ongelmista yms. Jos nuoriso-ohjaaja panoksellaan pystyy ehkäisemään yhdenkin nuoren vaikkapa huume kohtalolta, on hän tienannut palkkansa pitkäksi aikaa.

Herätkää Paimiolaiset nuoret vaatimaan oikeuksianne. Ei tämän kokoinen kaupunki voi olla ilman nuoriso-ohjaajaa. Äänestitte valtuustoon pari hyvinkin nuorta vaikuttajaa. He ovat varmasti hyvä kanava tällaisen asian hoitoon, sillä ei puutu ainakaan rohkeutta.

Sen sijaan samaisessa istunnossa on tarkoitus siunata uuden nörtin virka. Neljäs saman tyyppinen virka kaikenkaikkiaan. Kuitenkin on ollut paljon puhetta tämän tyyppisten erikoisosaamista vaativien asioiden ulkoistamisesta. Tämähän olisi nyt loistava sauma kokeilla asiaa, koska ketään ei tarvitse laittaa kilometritehtaalle. Kyseinen virka on nimittäin vapautunut eläköitymisen johdosta.

Tässä vertailussa minä sijoittaisin nuoriin, entä sinä?

-janne suominen-


LISÄYS 13.10

Kaupunginhallitus ilmeisesti lukee blogeja. Tai ehkä järki voitti sittenkin Silmänisku

-janne suominen-