Kaupunkimme uljas pääkatu sai taas uutta pikeä pintaan. Kelpaa huristella. Vaikka olen suhteellisen tuore paimiolainen, niin muistan tuon (varsinkin Vistanmäen) tienpätkän olleen puheenaihe täällä jo ammoisina aikoina. Vielä joskus "Valojuhlien" alkuaikoina tällainen lietolaispoikakin sai ihmetellä komean leveää pääkatua Paimiossa. Sittemmin on tietä paranneltu, on tullut valoristeystä ja kivetystä, sekä tietysti kavennusta. Puhetta ja porua on riittänyt, aiheesta ja aiheetta.

 Itse en täydellisesti ymmärrä tuota kaventamistakaan, mutta varsinkin olen ihmetellyt noita "kivetyksiä". Tiehen on ikäänkuin tahallaan tehty heikompia kohtia.? Niiden korjaaminen kun käsityönä on kallista lystiä. Aimo Heikola kyselee "paraatikatumme" perään Kunnallislehdessä 24.7.09 s.4. Ihmettelyyn on helppo yhtyä. Onneksi en tiedä ketkä on moisia aikoinaan päättäneet. Näin on helpompi toimia jatkossa jos asiat tulevat esille teknisessälautakunnassa. Osin jo ovat tulleet, kun uusinta päällystyksiä tälle vuodelle mietittiin. Allekirjoittanut olisi ollut valmis säästämään osan tuosta sadantuhannen euron potista muiden säästökohteiden sijaan. Tämä ei onnistunut koska rahat olivat "korvamerkitty" investointiohjelmaan josta säästöä ei saanut tehdä. Sinänsä ihmellistä, koska samasta veronmaksajan kukkarosta rahat tulevat.

 Lähitulevaisuudessa Vistantie tullee korjata kokonaisuudessaan, toivottavasti myös kestävämmäksi pohjaltaan. Tosin pian sen jälkeen kun Paimioon saatiin "pääkatu" alettiin liikennettä ja keskustaa siirtämään Osuuskaupan suuntaan. (Ei liene harmittanut osuuskauppaa). Mutu tuntuma on että ihan helppoa liiketoiminta ei enää Ylä-Vistalla voi olla. Tulevaisuudessa kauppa siirtyy yhä enempi Kaaritien suuntaan.

 Oliko Vistantiellä ennen nykymuotoon saattamista enemmän onnettomuuksia kuin nykyään? Itse en tiedä tätä taustaa. Jos oli niin silloin tietysti nyky järjestelylle kuuluu kiitos. Turvallisuus on kuitenkin esteettisyyttä tärkeämpi asia, paraatikadullakin.

-janne suominen-