Olipa onni että valtuusto oli muuttanut asioiden käsittely järjestystä. Ehdin paikalle parahiksi kuulemaan tilinpäätös keskustelun ja koko Fortum   keissin.

Odotettu päätös syntyi äänin 32-3. Puolustelut noudattivat pitkälti omia alempana olevassa Fortum jutussani olevia perusteluita. Asia ei kuitenkaan varmasti ollut eikä ole yhtä selvä kuin äänestys tulos. Ymmärrän myös vasta argumentteja.

Kokoomuksen Anna Mellin Vastusti päätöstä nuoren naisen tarmokkuudella ja näkökulmalla. Kantaen huolta mm. auditorion puutteesta etenkin oppilaskunnan käyttöön. Rakennuksen alakerrassa on kuitenkin vielä käyttöön suunnittelematonta tilaa jota uskon hyödynnettävän johonkin tämän tyyppiseen. Lisäksi vasta valmistuva Jokelan liikuntasali tarjoaa myös yhden vaihtoehdon isompien tilaisuuksien järjestämiseen.

 Lisäksi blokissaan Anna arvostelee omana näkemyksenään keittiön ahtautta ja toimimattomuutta. Poikkeuksellista lahjakkuutta sanoisin. Oma ymmärrykseni edes kahdenkymmenen vuoden kokemuksella elintarvikealalta ei riitä kyseenalaistamaan ammattilaisten suunnitelmia noin radikaalisti. Mutta sitä rohkeutta ja päättäväisyyttä jota Anna toiminnassaan esittää on pakko ihailla suuresti. Hänellä on paljon annettavaa Paimiolle tulevaisuudessa(kin).

 Myös Saska Tuomasjukan sanoissa oli monta vinhaa perää. Olkoonkin että vihreät taisivat tehdä politiikkaa jo jopa seuraavia kunnallisvaaleja silmälläpitäen. Jos jokin hankkeessa menee pieleen niin siitä on hyvä puhua seuraavien vaalien alla, jos ei mene niin mitään ei ole hävitty. Fiksuja vihreitä.  Itsekään en missään tapauksessa ole kannattamassa automaattista isompiin koulu yksiköihin siirtymistä. Mutta Veikkariin viidenkymmenen oppilaan kuljettaminen Vistan suunnasta ei ole kovinkaan vihreä ratkaisu. Pitääkö KD:n ryhmän profiloitua myös Paimion ekologiseksi vaihtoehdoksi? Nauru

 Se mitä en eniten ymmärrä Saskan ajatuksista on erittäin epäilevä suhtautuminen koululaisten määrän kehittymiseen arvioidulla tavalla. Sen eteen kuntapäättäjien tulee tehdä työtä. Kaikki muu on luovuttamista. Verotuloja on saatava lisää mieluiten uusien kuntalaisten tuomana. Ja yhteisöveroina. Käytetään kaavoituksessa ammattitaitoa jota on esim. vihreiden ryhmässä. Käytetään sitä positiivisessa hengessä luomaan edellytyksiä esim. saada yrityksiä sijoittumaan Paimioon. Sillä saralla on jotain pielessä jos vertaamme vaikka naapurikunta Lietoon. Mutta vastustamalla kaikkea tarttumalla jokaisen lillukan varteen saada aikaan vain kyräilyä ja kuppikuntia. Niitä Paimiossa kait jo on tarpeeksi.

 Linkola aikoinaan vaati maapallon väestön vähentämistä radikaalisti. Ainakin jotain sen suuntaista. Toivottavasti Paimion vihreät eivät ole samoilla linjoilla täällä Paimiossa. Olen pitänyt heitä fiksuina jätkinä.


 Uutta ajattelua täällä Paimiossakin tarvitaan. Sitä on tullut nyt esiin mukavasti uudessa valtuustossa. Ja lisää on kait tulossa. Nimittäin olen ollut paikalla kahdesti ja kerran valtuustoseminaarissa, joka kerran Sahlströmin Jari on maininnut olleensa touhuissa jo liian pitkään mukana. Kait sitä on pidettävä lupauksena luopumisesta.Hymy

 -janne suominen-